Op kamp!
Ook gaan wij een aantal keer per jaar op kamp, dat is meestal zo'n 5 keer per jaar. Soms slapen we met z’n allen in een blokhut maar meestal overnachten we per patrouille in een tent. Tijdens een weekend doe je ook veel actieve spelen en programma’s. ‘s Avonds kook je samen met je patrouille een maaltijd. We hebben verschillende weekenden, bijvoorbeeld: Vlottenbouwweekend,
Hikeweekend. Een heel speciaal weekend is ScoutDoor. Het survivalweekend van Scouting Doornakkers. Een evenement waar je eigen grenzen worden verlegd, in een prachtige omgeving.
Eens per jaar wordt er voor heel de regio Eindhoven een scouting wedstrijd gehouden, de RSW. Hier mogen alle Gidsen en Verkenners uit de regio aan mee doen. De RSW is altijd in thema, dit jaar is dit Spy Academy. Ook wij doen elk jaar mee. Ieder jaar mogen de beste drie patrouilles naar de landelijke wedstrijden. Regelmatig mochten onze verkenners de regio vertegenwoordigen. We zijn zelfs ooit als vijfde geëindigd. Aan het eind van het seizoen hebben we het zomerkamp (7 nachten), meestal met een bepaald thema. Dit is altijd de klapper op een geweldig scouting seizoen.

Powered by SiteSage